Sejdin Cekani

Administrator / Kryeredaktor

Sejdin Cekani

Ka lindur më 10 gusht të vitit 1959 në Polis të Librazhdit. Shkollën fillore dhe tetëvjeçaren i kreu në vendlindje, ndërsa të mesmen në Elbasan (Shkollën Pedagogjike “Luigj Gurakuqi”). Në vitin 1983 përfundoi studimet universitare në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë, dega gjuhë – letërsi shqipe.
Me gazetari ka filluar të merret që kur ishte student, si bashkëpunëtor në gazetat “Studenti”dhe “Bashkimi”.

Që nga viti 1983, kur u diplomua, e deri në vitin 1996, për 13 vjet pa ndërprerje, ka punuar gazetar në redaksinë e së përditshmes “Zëri i Popullit” dhe si korrespondent në rrethet Elbasan, Librazhd e Gramsh. Në vitet ’90 ka bashkëpunuar edhe me organe të tjera të shtypit dhe për dy vjet (1999-2001) ka qenë redaktor letrar në revistën “Spektër”.

Ka lëvruar thuajse pjesën më të madhe të llojeve të shkrimeve, si informacionin, vëzhgimin, shkrimet problemore, përshkrimin e reportazhin. Temat e tij më të parapëlqyera kanë qenë ato nga fusha e kulturës dhe artit, jeta e rinisë dhe problemet sociale. Disa prej shkrimeve të tij janë nënshkruar me pseudonimet Gjergj Polisi dhe Martin Teli.

Për tre vjet ka qenë pedagog i jashtëm pranë katedrës së letërsisë në Universitetin “Aleksandër Xhuvani” të Elbasanit.

Pas viteve ’90 ka kryer kurse të shkurtra kualifikimi pranë Institutit Shqiptar të Medias, ndërsa në vitin 1996 është vlerësuar me diplomë nderi nga fondacioni “Friedrich Hebertt” për shkrimet me karakter social e mjedisor.

Që nga viti 2000, S. Cekani është caktuar kryeredaktor i revistës periodike “Politika dhe shoqëria”, botim i Institutit të Studimeve Politike e Sociale (sot me emrin Studime Sociale, që botohet nga Instituti i Sociologjisë).

Që prej vitit 1996 vijon të japë ndihmesën e vet si redaktor në fushën e botimeve (në shtëpitë botuese “Onufri”, “Rinia”, atë të Ushtrisë, si dhe bashkëpunëtor i disa shtëpive të tjera botuese në Tiranë e Shkup) dhe është redaktor i më se 450 librave, kryesisht nga fusha e letërsisë.

Për një kohë të gjatë ka kryer detyrën e kryeredaktorit në shtëpitë botuese “Dudaj” dhe “Max”.

(Marrë nga libri “GAZETARË DHE PUBLICISTË SHQIPTARË”, 2005)

Libra të redaktuar

1. Një ditë e gjatë udhë drejt natës: dramë / Eugene O’Neill; Artur Lena; Sejdin Cekani
2. Kronikat e Narnies: beteja e fundit: roman / Clive Staples Lewis; Mimoza Sulaj; Pauline Baynes; Sejdin Cekani
3. Kronikat e Narnies: djaloshi dhe kali: roman / Clive Staples Lewis; Margarita Sulaj (Skënderi); Pauline Baynes; Sejdin Cekani
4. Kronikat e Narnies: nipi i magjistarit: roman / Clive Staples Lewis; Margarita Sulaj (Skënderi); Pauline Baynes; Sejdin Cekani
5. Normandi 1944 / Stephen Badsey; Fatmir Zanaj; Sejdin Cekani
6. Arti i fitimit të miqve dhe dominimi mbi të tjerët: përkth. / Dale Carnegie; Sejdin Cekani
7. Aventurat e Hekelber Finit: roman / Mark Twain; Gjergj Zheji; Sejdin Cekani
8. Udhëtimi im amerikan / Colin Powell; Astrit Gjunkshi; Sejdin Cekani
9. Seksi dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme / Joe S. Mchilhaney; Luan Nikollari; Sejdin Cekani
10. Mig 19-’97: roman i vërtetë / Ylli Polovina; Sejdin Cekani
11. Të drejtat e njeriut, çështjet e sigurimit dhe ato ushtarake në të drejtën ndërkombëtare: përmbledhje aktesh dhe dokumentesh themelore ndërkombëtare mbi të drejtat e njeriut në kohë paqje e lufte, si dhe për çështje të sigurimit e ato ushtarake të pranuara nga vendi ynë: përkth. / Kristaq Birbo; Sejdin Cekani
12. Doktrina taktike e forcave tokësore të NATO-s: ATP – 35 (B): përkth. / Sejdin Cekani
13. Dokumentet bazë të Aleancës së Atlantikut të Veriut / Zija Lagji; Kristaq Birbo; Sejdin Cekani
14. Fjalor i shkurtesave dhe i akronimeve të NATO-s / Hasan Çipuri; Kudret Mita; Bardhylka Olldashi; Natasha Azisllari; Sejdin Cekani
15. Gjaku që humbëm në mars… / Afrim Imaj; Sejdin Cekani
16Edukimi qytetar dhe etika në forcat e armatosura / Bashkim Kozeli; Ilir Spahiu; Sejdin Cekani
17. Dritëhije të tranzicionit / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
18. Djaloshi nga Dyrrahu: roman / Gaqo Bushaka; Sejdin Cekani
19. Princi dhe i varfri / Mark Twain; Maqo Afezolli; Sejdin Cekani
20. Jan Bibijan: (aventurat e pabesueshme të një çamarroku): roman / Elin Pelin; Ramazan Çadri; Sejdin Cekani
21. Ligji ndërkombëtar dhe e drejta detare / Anastas Goga; Sejdin Cekani
22. E vërteta: tregime dhe novela / Fuat Çeliku; Sejdin Cekani
23. Zonja sekretare: autobiografi / Madeleine Albright; Bill Woodward; Engjëllushe Shqarri; Sejdin Cekani
24. Themeluesit e sociologjisë: Monteskje, Smith, Konti, Marks, Aleksis dë Tokëvil, Durkheim, Pareto, Maks Veber / Lekë Sokoli; Sejdin Cekani
25. Siljani-lejlek: (novelë-përrallë) / Ramazan Çadri; Sejdin Cekani
26. Divorci: vrojtime dhe refleksione / Hamit Beqja; Lekë Sokoli; Sejdin Cekani
27. Organizimi dhe funksionimi i shtabit: FM 101-5 / Taqo Trajçe; Sejdin Cekani
28. Leksione xhepi për gjuhën / Kristina Jorgaqi; Sejdin Cekani
29. Antologji e poezisë bashkëkohore arbëreshe / Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
30. Baladat intime: poezi / Dhori Qiriazi; Sejdin Cekani
31. Shenja e kafshimit: poezi / Ronny Someck; Sejdin Cekani
32. Kursi i fizikës / Paul A. Tipler; Sejdin Cekani
33. Klasifikimi i prozës popullore shqiptare / Agron Xhagolli; Sejdin Cekani
34. Për Fan Nolin e të tjerë: studime dhe portrete letrare / Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
35. Fjalor anglisht-shqip: (me terminologji ushtarake) / Bardhylka Olldashi; Sejdin Cekani
36. Antologji e poezisë bullgare / Muzafer Xhaxhiu; Sejdin Cekani
37. Politika është vendore dhe rregullat e tjera të lojës / Tip O’Neill; Gari Himel; Abdurrahim Myftiu; Sejdin Cekani
38. Seksi dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme / Joe S. Mchilhaney; Luan Nikollari; Gramoz Hodaj; Sejdin Cekani
39. V. 3: Fizika moderne: përkthim / Paul A. Tipler; Sejdin Cekani
40. Antologji e poezisë turke të shekullit XX / Fatos Arapi; Bardhyl Londo; Zana K. Lito; Sejdin Cekani
41. Maksi dhe Morici / Wilhelm Busch; Ali Dhrimo; Sejdin Cekani
42. O burra, nga dritarja!: roman për fëmijë / Wolfgang Bittner; Sabina Dhrimo; Sejdin Cekani
43Poezi të zgjedhura / Jacques Prévert; Dalan Shapllo; Xhevahir Spahiu; Sejdin Cekani
44. Antologji e poezisë japoneze / Petraq Kolevica; Sejdin Cekani
45. Zëra nga larg: antologji me përkthime nga poezia botërore / Petraq Kolevica; Sejdin Cekani
46. Përgjigjje letrave rinore / Hamit Beqja; Sejdin Cekani
47. Shpirti i botës: bashkëbisedim / James Hillman; Silvia Ronchey; Yllka Beshirja; Sejdin Cekani
48. Lutecia: roman / Pierre Assouline; Rudina Shiroka; Sejdin Cekani
49. Princi i lumtur dhe përralla të tjera / Oscar Wilde; Klodian Briçi; Sejdin Cekani
50. Krimi i lordit Artur Savil dhe tregime të tjera / Oscar Wilde; Klodian Briçi; Sejdin Cekani
51. Barcaleta italiane / Klara Kodra; Sejdin Cekani
52. Tetë përralla në kërkim të së Bukurës së Dheut / Natasha Xhagolli; Sejdin Cekani
53. Rikthimi i politikës / Erhard Eppler; Eliana Xhani; Sejdin Cekani
54. Vepra / Faik Konica; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
55. Vepra / Faik Konica; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
56. Të mendosh ndryshe / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
57. Vepra / Faik Konica; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
58. Vajza e trëndafilave: përralla / Dalan Shapllo; Sejdin Cekani
59. Nasho Jorgaqi: antologji bibliografike: (1946-2001) / Sejdin Cekani
60. Vepra / Faik Konica; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
61. Vepra / Faik Konica; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
62. Koha e një psherëtime / Anne Philipe; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
63. Kthimi i popullit të humbur: tregime / Ana Zegers; Ledia Dhrimo; Sejdin Cekani
64. Dashuri në Bangkok: tregime / Christine Gräen; Sabina Dhrimo; Sejdin Cekani
65. Ligjërime: (1906-1964) / Fan S. Noli; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
66. Gjyqësori, ky “fajtor “ i madh: (publicistikë juridike) / Zamir Poda; Sejdin Cekani
67. Buka dhe thika: tregime të zgjedhura / Dhimitër S. Shuteriqi; Sejdin Cekani
68. Musa Demi dhe qëndresa çame: 1800-1947 / Hajredin Isufi; Sejdin Cekani
69. Sprova në sociologjinë politike / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
70. Gjurmime sociologjike / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
71. Dy novela: Rruga për në qytet. Zërat e natës / Natalia Ginzburg; Yllka Beshirja; Sejdin Cekani
72. Atala / François-René de Chateaubriand; Sejdin Cekani; Edlira Teferiçi
73. Antologji e tregimit hispanoamerikan të shekullit XX / Gjergj Vlashi; Sejdin Cekani
74. Dashnori i gjysmëhijes / Alfred Andersch; Irena Nasi; Sejdin Cekani
75. Portret në sepje: roman / Isabel Allende; Nasi Lera; Sejdin Cekani
76. Muaji i mjaltit: roman / James Petterson; Howard Roughan; Suela Shala; Sejdin Cekani
77. Demokracia dhe problemet sociale: studime sociologjike 1 / Lekë Sokoli; Sejdin Cekani
78. Tri jetët e Ana Marksit: tri romane / Christine Grän; Brikena Kadzadej; Sejdin Cekani
79. Shkëlqesia e tij: roman / Émile Zola; Sotir Caci; Sejdin Cekani
80. Zhozefinë Bonaparti / Sandra Gulland; Evis Cerga; Sejdin Cekani
81. Konklava: roman / Roberto Pazzi; Merita Lleshaj; Sejdin Cekani
82. Bija e fatit: roman / Isabel Allende; Amik Kasoruho; Sejdin Cekani
83. Fëmija-pasqyra jote: një libër për prindër të guximshëm / Martha Alicia Chaves; Lorenc Rabeta; Sejdin Cekani
84. Verbëri: roman / José Saramago; Nasi Lera; Sejdin Cekani
85. Oriana: takimet dhe pasionet e një italianeje të madhe / Maria Giovana Malie; Yllka Beshirja; Sejdin Cekani
86. Kush di të dashurojë është i lumtur: tregime / Hermann Hesse; Sabina Dhrimo; Sejdin Cekani
87. Bisedë intime: roman / Evan Hunter; Evis Cerga; Sejdin Cekani
88. Gratë e Hitlerit dhe Marlena / Guido Knopp; Sabina Dhrimo; Sejdin Cekani
89. Bijë prostitute: roman / Christine Grän; Arlinda Dudaj (Hovi); Sejdin Cekani
90. Parfumi: historia e një vrasësi: roman / Patrick Süeskind; Agron Kaiku; Sejdin Cekani
91. Nënë Dana: roman / Danielle Steel; Evis Cerga; Sejdin Cekani
92. Historiania: roman / Elisabeth Kostova; Artan Miraka; Sejdin Cekani
93. Si po ia çon, i dashuri im i parë?: tregime të zgjedhura nga letërsia botërore / Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
94. Qyteti i shtazëve: roman / Isabel Allende; Amik Kasoruho; Sejdin Cekani
95. Përtej kufijve: roman / Fabio Volo; Anja Curaj; Sejdin Cekani
96. Volejbolli: metodika ushtrimore për formimin e lojtarit / Vesel Rizvanolli; Edison Pashaj; Sejdin Cekani
97. Orët / Michael Cunningham; Albana Sala; Sejdin Cekani
98. Shtëpia e gjelbër / Mario Vargas Llosa; Nasi Lera; Sejdin Cekani
99. Çfarëthotëarkeologjia përpopujt indoeuropianë / Pedro Bosch-Gimpera; Xhevat Lloshi; Sejdin Cekani
100. Në krahët e lirisë: roman / Danielle Steel; Pranvera Xhelo; Sejdin Cekani
101. Bosët e dollarit: roman / Arthur Hailey; Mahmud Bobrati; Sejdin Cekani
102. Droga: përshtatur për nivelin shkollor / Lekë Sokoli; Sejdin Cekani
103. Puthja: roman / Danielle Steel; Sabina Dhrimo; Sejdin Cekani
104. Një burrë: roman / Oriana Fallaci; Yllka Beshirja; Sejdin Cekani
105. Vila: roman / Danielle Steel; Klodian Briçi; Sejdin Cekani
106. Aleksandër Moisiu: legjenda e një aktori: nga Triestja në Berlin e Nju – Jork / Rüdiger Schaper; Sabina Dhrimo; Sejdin Cekani
107. Ishulli i delfinëve të kaltër: roman / Scott O’Dell; Engjëllushe Shqarri; Sejdin Cekani
108. Lojë dashurie: roman / Danielle Steel; Alma Kushova; Sejdin Cekani
109. Historia e jetës sime / Hillary Rodham Clinton; Pranvera Xhelo; Sejdin Cekani
110. Trëndafilat anglezë / Madonna; Evis Cerga; Sejdin Cekani; Jeffrey Fulvimari
111. Një yll plot dritë: historia e tim biri, Nik Trainës / Danielle Steel; Amik Kasoruho; Sejdin Cekani
112. E fshehta përvëluese: roman / Bernhard Schlink; Irena Nasi; Sejdin Cekani
113. Unaza: roman / Danielle Steel; Zaira Mati; Sejdin Cekani
114. Unë isha i biri i Sadamit: si dytësor në shërbim të diktatorit irakian Husein / Latif Yahia; Karl Wendl; Sabina Dhrimo; Sejdin Cekani
115. Sharl de Goli-një legjendë e gjallë / Luan Rama; Sejdin Cekani
116. Sa i bukur Sulajkeni: rrëfenja masurike / Siegfried Lenz; Agron Kaiku; Sejdin Cekani
117. Sfondi i shekullit XIX: (ese për historinë politike) / Adem Mezini; Sejdin Cekani
118. Aromë orienti: roman / Ahdaf Soueif; Evis Cerga; Sejdin Cekani
119. Ditari i një djaloshi të klonuar: roman / Enzo Fontana; Agron Kaiku; Sejdin Cekani
120. Përtej mureve të heshtjes: roman / Danielle Steel; Ilir Baçi; Sejdin Cekani
121. Perëndia dorace: roman / José Saramago; Nasi Lera; Sejdin Cekani
122. E vërteta mbi Rikard Sorgen / Sergei Goliakov; Vladimir Ponizovski; Astrit Telegrafi; Sejdin Cekani
123. Lektisje dashurie: tregime / Bernhard Schlink; Irena Nasi; Sejdin Cekani
124. Pushime në San Trope: roman / Danielle Steel; Evis Cerga; Sejdin Cekani
125. Rrugë e gjatë për në shtëpi: roman / Danielle Steel; Marsela Shiroka; Sejdin Cekani
126. Kumte dashurie: roman / Ridvan Dibra; Sejdin Cekani
127. Pëllumbi dhe Tri histori / Patrick Süeskind; Agron Kaiku; Sejdin Cekani
128. Xhoni engjëll: roman / Danielle Steel; Lindita Bubësi; Sejdin Cekani
129. Fund vere: roman / Danielle Steel; Alda Koço; Sejdin Cekani
130. Historia pa mbarim: roman / Michael Ende; Robert Shvarc; Sejdin Cekani
131. Jakovi dhe shtatë hajdutët / Madonna; Gennady Spirin; Evis Cerga; Sejdin Cekani
132. Testamenti / John Grisham; Enian Çela; Sejdin Cekani
133. Parandalimi i sëmundjes karioze te fëmijët / Diana Brovina; Sejdin Cekani
134. Xhevahiret: roman / Danielle Steel; Klodian Briçi; Sejdin Cekani
135. Libri 1: Besëlidhja e unazës / Ilir Baçi; Sejdin Cekani
136. Romani i një të pafati: roman / Imre Kertesz; Arlinda Dudaj (Hovi); Sejdin Cekani; Nasi Lera
137. Xhim Kopsa dhe Lukas-makinisti: roman për fëmijë / Michael Ende; Sokol Mici; Sejdin Cekani; Franz Josef Tripp
138. Ali Pashë Tepelena: roman historik / Sabri Godo; Sejdin Cekani
139. Xhim Kopsa dhe trembëdhjetë të tërbuarit: roman / Michael Ende; Sokol Mici; Franz Josef Tripp; Sejdin Cekani
140. Mëndafshi francez: roman / Sandra Brown; Taqo Trajçe; Sejdin Cekani
141.Interesat dhe harmonizimi i tyre: sociologjiae punës / Lekë Sokoli; Sejdin Cekani
142. Akulli përvëlues: roman / Nora Roberts; Dajana Berisha; Sejdin Cekani
143. Kodi i Da Vinçit: roman / Dan Brown; Amik Kasoruho; Sejdin Cekani
144. Aventurat e Abdiut / Madonna; Olga Dugina; Andrej Dugin; Evis Cerga; Sejdin Cekani
145. Një tjetër…: roman / Brunilda Zllami; Sejdin Cekani
146. Vrasje makabre: roman / Agatha Christie; Elona Mistrovica; Sejdin Cekani
147. Alkimia e fjalës / Ilia Lëngu; Sejdin Cekani
148. Libri 2: Dy kullat / Artan Miraka; Sejdin Cekani
149. Riina më tregoi emrat e…: pohimet e një ish-bosi të Kupolës për Xhorxho Bonxhovanin / Salvatore Cancemi; Zamir Poda; Sejdin Cekani
150. Psherëtima e fundit e Arapit: roman / Salman Rushdie; Sabina Dhrimo; Sejdin Cekani
151. Një jetë e qetë: roman / Kenzaburô Ôe; Nasi Lera; Sejdin Cekani
152. Të mos festosh Krishtlindjet: roman / John Grisham; Etleva Hoxha; Sejdin Cekani
153. Një trëndafil për Emilinë: tregime / William Faulkner; Azem Qazimi; Sejdin Cekani
154. Ah,bir, o bir!…: roman / Howard Spring; Amik Kasoruho; Sejdin Cekani
155. E dashur, pritmë…: roman / Niccolò Ammaniti; Yllka Beshirja; Sejdin Cekani
156. Ana me sy të gjelbër: roman / Sveva Casati Modignani; Guri Shyti; Sejdin Cekani
157. Dashnorja e dashnorit tim: roman / Maggie O’Farrell; Nasi Lera; Sejdin Cekani
158. Engjëj & djaj: roman / Dan Brown; Amik Kasoruho; Sejdin Cekani
159. Jeta ime / William J. Clinton; Pranvera Xhelo; Sejdin Cekani
160. Vajza me vath margaritari: roman / Tracy Chevalier; Amik Kasoruho; Sejdin Cekani
161. Vdekje në Nil: roman / Agatha Christie; Çelo Hoxha; Sejdin Cekani
162. Përgjithmonë Xhulia: roman / Sveva Casati Modignani; Elona Mistrovica; Sejdin Cekani
163. Kaleidoskopi: roman / Danielle Steel; Klodian Briçi; Sejdin Cekani
164. Gazetarë dhe publicistë shqiptarë: fjalor enciklopedik / Hamit Boriçi; Sejdin Cekani
165. Gjëmimi i malit: roman / Yasunari Kawabata; Nasi Lera; Sejdin Cekani
166. Dashuri apo urrejtje: roman / Brunilda Zllami; Sejdin Cekani
167. Herkolubusi ose Planeti i Kuq / Joaquin Enrique Amórtegui Valbuena; Etleva Hoxha; Sejdin Cekani
168. Vrasja e Roxher Ekroidit: roman / Agatha Christie; Taqo Trajçe; Sejdin Cekani
169. Vera vrasëse: roman / Sébastien Japrisot; Merita Toçila; Sejdin Cekani
170. Ç’ështëliria: ese tëzgjedhura / Faik Konica; Nasho Jorgaqi; Sejdin Cekani
171. Edhe politika do moral / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
172. Luani: roman / Joseph Kessel; Ivana Tomço; Sejdin Cekani; Artan Miraka
173. Engjëlli heshte: historia e një dashurie mes gërmadhave: roman / Heinrich Böll; Nikolla Pire; Sejdin Cekani; Artan Miraka
174. Frymë të vdekura: roman / Nikolaj V. Gogol’; Artian Guskiqi; Sejdin Cekani
175. Seksi i shpërfillur: nje udhëtim kushtuar gruas / Oriana Fallaci; Drita Siliqi; Sejdin Cekani
176. Jo sa i mirë je, sa i mirë kërkon të jesh / Paul Ardenne; Artan Miraka; Sejdin Cekani
177. Si të flasim me adoleshentët / Adele Faber; Elaine Mazlish; Artan Miraka; Sejdin Cekani
178. Zonja pa emër: roman / Virion Graçi; Sejdin Cekani
179. Shekulli kinez: ngjarje për njerëz, qytete dhe para nga fabrika e botës / Federico Rampini; Agim Doksani; Sejdin Cekani
180. Tregime të zgjedhura: autorë të shquar grekë të shekullit XX / Romeo Çollaku; Sejdin Cekani
181. Epoka e Napoleonit / Alistair Horne; Florenc Mene; Sejdin Cekani
182. Sekreti i fëmijëve të lumtur / Steve Biddulph; Artan Miraka; Sejdin Cekani
183. Vajza që braktisa: roman / Shûsaku Endô; Nasi Lera; Sejdin Cekani
184. Rastësisht e dashuruar: roman / Stefano Zecchi; Arsen Musai; Aida Musai; Sejdin Cekani
185. Udhëtari i natës: roman / Maurizio Maggiani; Hysen Sinani; Sejdin Cekani
186. Të shesësh të padukshmen: një udhëzues praktik për shitjet / Harry Beckwith; Sokol Topi; Sejdin Cekani
187. Si të bëhesh i pasur / Donald J. Trump; Agim Danga; Sejdin Cekani
188. Ar e fosfor: roman / Romeo Çollaku; Sejdin Cekani
189. Vajzat në rrugë të mbarë: një udhërrëfyes për prindërit / Molly Barker; Olgerta Visi; Sejdin Cekani
190. Filozofët: filozofët më të mëdhenj të kohës sonë: 50 të pashmangshmit / Edmund Jacoby; Nasi Lera; Sejdin Cekani
191. Drejtimi dhe vetëmashtrimi: dalja nga kuadrati / Pranvera Xhelo; Sejdin Cekani; Instituti “Arbinger”
192. Vajza e doktorit: roman / Hilma Wolitzer; Artan Miraka; Sejdin Cekani
193. Të gjithë dashnorët kanë frikë: roman / Pascal Quignard; Nasi Lera; Sejdin Cekani
194. Si të veprosh kur ndihesh i mërzitur dhe i vetmuar: një udhërrëfyes për fëmijët / James J. Crist; Artan Miraka; Sejdin Cekani
195. I dashur Stalin…: letërkëmbim i plotë i Franklin D.Ruzveltit dhe Josif V.Stalinit / Iosif V. Stalin; Franklin D. Roosevelt; Susan Butler; Olgerta Visi; Sejdin Cekani
196. Zonja sqimatare: kronikë e ngjarjes më të çuditshme që është përfolur ndonjëherë në Nju-Jork: roman / James P. Donleavy; Artan Miraka; Sejdin Cekani
197. Melanura vrasëse: roman / Giorgio Todde; Shpëtim Kelmendi; Sejdin Cekani
198. Asgjë tjetër, veçse e vërteta: si e ndryshoi jetën time procesi Andreoti / Giulia Bongiorno; Agron Kaiku; Sejdin Cekani
199. Një Xhinxhis Khan i ditëve tona: roman / Alberto Bevilacqua; Hysen Sinani; Sejdin Cekani
200. Njeriu është çka ai sheh: televizioni dhe publiku / Stefano Zecchi; Agim Doksani; Sejdin Cekani
201. Gjuetari i spiunëve: kujtime të një oficeri të KGB: historia e vërtetë e njeriut që rekrutoi Robert Hansenin dhe Olldrixh Ejmsin / Viktor I. Cerkasin; Gregory Feifer; Margarita Sulaj (Skënderi); Sejdin Cekani
202. Viktima të kuzhinës / Willemien de Villiers; Migena Camniqi; Sejdin Cekani
203. Vdekja e mbretit Congor: roman / Laurent Gaudé; Englantina Gishti; Sejdin Cekani
204. Mitet më të famshme të lashtësisë / Gerold Dommermuth-Gudrich; Nasi Lera; Sejdin Cekani
205.Respekti për vajzat adoleshente / Courtney Macavinta; Andrea Vander Pluym; Artan Miraka; Sejdin Cekani
206. Pas bukurisë: si mund ta përmirësojmë imazhin pa e tradhëtuar veten / Willy Pasini; Maria Teresa Baldini; Albana Nexhipi; Sejdin Cekani
207. Analiza sociologjike / Lekë Sokoli; Sejdin Cekani
208. E keqja ndodhet te gjërat: roman / Maurizio Cucchi; Alva Dani; Sejdin Cekani
209. Pluralizmi politik: përvojë dhe sfidë / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
210. Komploti i Berlinit: roman / Tom Gabbay; Margarita Sulaj (Skënderi); Sejdin Cekani
211. E qeshura e gogolit: roman / Pierre Péju; Albana Muça; Sejdin Cekani
212. Si ta lësh duhanin brenda një ore [material i përzier] / Susan Hepburn; Agim Danga; Sejdin Cekani
213. Të negociosh si fëmijë: zgjidhe përbindëshin e vogël brenda vetes, që të arrish atë që do: libër biznesi / Bill Adler; Artan Miraka; Sejdin Cekani
214. Henri dhe Xhuni: nga ditari i plotë i Anaïs Nin / Anais Nin; Engjëllushe Shqarri; Sejdin Cekani
215. Mashtruesi: roman / Richard Morgiève; Klodiana Gashi; Sejdin Cekani
216. Puthja e fundit: poezi / Irma Kurti; Sejdin Cekani
217. Hesht dhe dëgjo!: e vërteta për mënyrën e komunikimit në punë / Theo Theobald; Cary Cooper; Florenc Mene; Sejdin Cekani
218. Prostitucioni si profesion: (vështrim sociologjik) / Lekë Sokoli; Sejdin Cekani
219. Të braktisësh “Microsoft”-in për të ndryshuar botën: odiseja e një sipërmarrësi për shkollimin e fëmijëve të botës / John Wood; Margarita Sulaj (Skënderi); Sejdin Cekani
220. Kiti Harris, spiunia me shtatëmbëdhjetë emra / Igor Damaskin; Geoffrey Elliot; Florenc Mene; Sejdin Cekani
221. Romanet më të mëdha të shekullit XX: 50 klasikët / Joachim Scholl; Nasi Lera; Sejdin Cekani
222. Dieta jo dietë: bëj diçka ndryshe: të dobësohesh pa dieta / Ben Fletcher; Karen Pine; Danny Penman; Margarita Skënderaj; Artemona Sulaj; Sejdin Cekani
223. Arratia: roman / Tahar Ben Jelloun; Hysen Sinani; Sejdin Cekani
224. Përtej orarit 9 me 5: jeta juaj në kohë / Sarah Norgate; Pranvera Xhelo; Sejdin Cekani
225. Demokracia dhe zëri i moralit / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
226. Balzaku dhe rrobaqepësja e vogël kineze: roman / Dai Sijie; Margarita Sulaj (Skënderi); Sejdin Cekani
227. Ji gjigand në biznes dhe në jetë / Donald J. Trump; Bill Zanker; Lorenc Rabeta; Sejdin Cekani
228. Djaloshi nga Dyrrahu: roman / Gaqo Bushaka; Sejdin Cekani
229. E ëmbla shtëpi / Arnaud Cathrine; Vjollca Leka; Sejdin Cekani
230. Shtëpia e mistereve: roman / Françoise Bourdin; Hysen Sinani; Sejdin Cekani
231. Magjia e ujit: përdorni fuqitë shëruese të ujit për të qenë të bukur, të freskët e të shëndetshëm / Alexa Fleckenstein; Roane Weisman; Johana Karapataqi; Sejdin Cekani
232. Media, politika, shoqëria: (1990-2000): ikja nga kompleksi i Rozafës / Artan Fuga; Sejdin Cekani
233. Dyshimi është virtyt në biznes: zbuloni pushtetin e dyshimit pozitiv / Christopher Eiben; Alina Karaulli; Sejdin Cekani
234. Përshpirtja: roman / Anne Enright; Alba Kokalari; Sejdin Cekani
235. Baroni: roman / Sveva Casati Modignani; Dorina Doganaj; Sejdin Cekani
236. Gomorra: udhëtim në perandorinë ekonomike dhe në ëndrrën e Kamorrës për të sunduar / Roberto Saviano; Etleva Demollari (Cani); Alketa Ylli; Sejdin Cekani
237. Leximtari: roman / Bernhard Schlink; Irena Nasi; Sejdin Cekani
238.Gruaja e njeriut që udhëtonte në kohë: roman / Audrey Niffenegger; Pranvera Xhelo; Sejdin Cekani
239. Thika e mprehtë: roman / Philip Pullman; Artan Miraka; Sejdin Cekani
240. Për shtegtarët e pak metrave katrorë: tregime / Romeo Çollaku; Sejdin Cekani
241. Teori komploti / Kate Tuckett; Ermal Gjinaj; Sejdin Cekani
242. Artemis Fowl: kolonia e humbur: roman / Eoin Colfer; Elona Mistrovica; Sejdin Cekani
243. Ditë të ethshme: roman / Sandra Brown; Alma Kushova; Sejdin Cekani
244. Trojanët / Euripidis; Romeo Çollaku; Sejdin Cekani
245. Rrugica “Dukeska”: roman / Sveva Casati Modignani; Ira Panduku; Sejdin Cekani
246. Fli vogëlush …: si ta mësojmë fëmijën të flejë / Eduard Estivill; Romina Ferra; Sejdin Cekani
247. Globalistika: refleksione filozofike për një epokë / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
248. Vetmia e numrave prim: roman / Paolo Giordano; Shpëtim Kelmendi; Sejdin Cekani
249. Rruga: roman / Cormac McCarthy; Astrit Cani; Sejdin Cekani
250. Ha, lutu, dashuro: një grua në Itali, Indi dhe Indonezi në kërkim të gjithçkaje / Elizabeth Gilbert; Diana Çuli; Sejdin Cekani
251. Edhe një ditë më shumë: roman / Fabio Volo; Elona Mistrovica; Sejdin Cekani
252. Kronikat e Narnies: udhëtimi i Anijes me Vela: roman / Clive Staples Lewis; Leonard Doka; Sejdin Cekani
253. Hiv/Sida: ta njohim, ta parandalojmë, të mos e paragjykojmë / Shpëtim Qyra; Sejdin Cekani
254. Firma: roman / John Grisham; Margarita Skënderi (Sula); Sejdin Cekani
255. Rregulla e katrës: roman / Ian Caldwell; Dustin Thomason; Artan Meçi; Lindita Bubësi; Sejdin Cekani
256. Ungjilli sipas Jezu Krishtit: roman / José Saramago; Nasi Lera; Sejdin Cekani
257. Sindroma “shoping”: roman / Mariafrancesca Venturo; Albana Nexhipi; Sejdin Cekani
258. Mbi qeverisjen / Rexhep Meidani; Sejdin Cekani
259. Komunistan / Zamira Çavo; Sejdin Cekani
260. Simboli i humbur: roman / Dan Brown; Taqo Trajçe; Sejdin Cekani
261. Chanel: një jetë si në përrallë / Alfonso Signorini; Albana Nexhipi; Sejdin Cekani
262. Nuk do t’ju lë jetimë / Daria Bignardi; Lura Baçi; Sejdin Cekani
263. Zjarri: roman / Katherine Neville; Margarita Sulaj (Skënderi); Sejdin Cekani
264. Midis dy brigjeve / Irma Kurti; Sejdin Cekani
265. Burra që urrejnë gratë: roman / Stieg Larsson; Alina Karaulli; Sejdin Cekani
266. Gjysmëhumburi: trilogji / Sally Green; Leonard Doka; Sejdin Cekani
267. Një vend në botë: roman / Fabio Volo; Elona Mistrovica; Sejdin Cekani
268. Kodi “Rebeka”: roman / Ken Follett; Elona Mistrovica; Sejdin Cekani
269. Dobësia mendore: ta njohësh, ta kuptosh, të ndërhysh / Jean-Charles Juhel; Klara Lagji; Sejdin Cekani
270. Tejqyra e qelibartë: roman / Philip Pullman; Artan Miraka; Sejdin Cekani
271. Filozofia e aktualitetit: shënime dhe analiza / Servet Pëllumbi; Sejdin Cekani
272. Dhoma e gazit: roman / John Grisham; Alina Karaulli; Sejdin Cekani
273. Celulari: roman / Stephen King; Haki Shtalbi; Sejdin Cekani
274. Një botë femërore: roman / Sveva Casati Modignani; Guri Shyti; Sejdin Cekani
275. Artemis Fowl: paradoksi i kohës: roman / Eoin Colfer; Elona Mistrovica; Sejdin Cekani
276. Vajza që luante me zjarrin: roman / Stieg Larsson; Alina Karaulli; Sejdin Cekani
277. Monolog: mediat dhe propaganda totalitare / Artan Fuga; Sejdin Cekani
278. Kronikat e Narnies: karrigia e argjendtë: roman / Clive Staples Lewis; Leonard Doka; Pauline Baynes; Sejdin Cekani
279. Mbi qeverisjen / Rexhep Meidani; Sejdin Cekani
280. Mbi qeverisjen / Rexhep Meidani; Sejdin Cekani
281. Me urdhër të zotit: roman / Niccolò Ammaniti; Hysen Sinani; Sejdin Cekani
282. Epoka e trazirave: aventura në një botë të re / Alan Greenspan; Aristotel Pano; Lindita Bubësi; Sejdin Cekani
283. Midis Bronksit dhe Ballkanit: përmbledhje me tregime / Fron Nahzi; Idlir Hoxha; Delina Fico; Sejdin Cekani
284. Xhungël buzëkuqësh: roman / Candace Bushnell; Aida Baro; Sejdin Cekani
285. Tjetri si unë: roman / José Saramago; Nasi Lera; Sejdin Cekani
286. Ëndrra nga im atë: njëhistori përkatësie racore dhe trashëgimie / Barack Obama; Diana Ndroqi (Dibra); Sejdin Cekani
287. Poezi ruse të shekullit XX / Drita Lazri; Sejdin Cekani
288. Vajza që trazoi folenë e grerëzave: roman / Stieg Larsson; Alina Karaulli; Sejdin Cekani
289. Etika dhe biznesi: hyrje / Kevin Gibson; Engjëllushe Shqarri; Sejdin Cekani
290. Unë, ikanaku shqiptar: publicistikë / Shefqet Meko; Sejdin Cekani
291. Zemër si boja: roman / Cornelia Funke; Elona Mistrovica; Sejdin Cekani
292. Gruaja e munguar: roman / Karen Gillece; Lindita Baleta; Sejdin Cekani
293. Koha që do të doja: roman / Fabio Volo; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
294. Eleganca e iriqit: roman / Muriel Barbery; Klara Lagji; Arlinda Dudaj (Hovi); Sejdin Cekani
295. Ai që nuk dinte të dashuronte: roman / Harold Robbins; Amik Kasoruho; Sejdin Cekani; Miranda Haxhia
296. Liberalë dhe komunitarë / Stephen Mulhall; Adam Swift; Krenar Hajdëri; Sejdin Cekani
297. Gruaja që i arratisej lajmit të keq: roman / David Grossman; Taqo Trajçe; Sejdin Cekani
298. Në det ka krokodilë: historia e vërtetë e Enaiatollah Akbarit: roman / Fabio Geda; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
299. Nuk kam frikë: roman / Niccolò Ammaniti; Yllka Beshirja; Sejdin Cekani
300. Kaini: roman / José Saramago; Nasi Lera; Sejdin Cekani
301. Sekreti i mijëvjeçarit: roman / Katherine Neville; Margarita Sulaj (Skënderi); Sejdin Cekani
302. Diplomacia: teoria dhe praktika / Geoffrey R. Berridge; Gazmend Turdiu; Sejdin Cekani
303. Bombë në Beograd: roman / Albatros Rexhaj; Sejdin Cekani
304. Joseph Anton: jetëshkrim / Salman Rushdie; Engjëllushe Shqarri; Sejdin Cekani; Majlinda Nishku
305. Udhëtim i elefantit: roman / José Saramago; Nasi Lera; Sejdin Cekani
306. E bardhë si qumështi, e kuqe si gjaku: roman / Alessandro D’Avenia; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
307. Vlora [album]: 18 esse dhe 320 gravura, harta, dokumenta, … për Vlorën deri në fund të viteve ‘80 të shek. të 20-të / Pirro Stefa; Sejdin Cekani
308. Shqiptarët: një histori midis Lindjes dhe Perëndimit / Oliver Jens Schmitt; Ardian Klosi; Sejdin Cekani
309. Kundër purizmit: polemikë / Ardian Vehbiu; Sejdin Cekani
310. Regëtimat e dritës së mëngjesit: roman / Fabio Volo; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
311. Valixhe të humbura: roman / Jordi Puntí; Bashkim Shehu; Sejdin Cekani
312. Ditar dashurie i një shkrimtari / Albatros Rexhaj; Sejdin Cekani
313. Princesha prej akulli: roman / Camilla Läckberg; Alina Karaulli; Sejdin Cekani
314. Kush jam unë-dhe nëse po, sa shumë?: një rrugëtim filozofik / Richard David Precht; Rezarta Reimann; Sejdin Cekani
315. Le të ulërijmë: roman / José Saramago; Nasi Lera; Sejdin Cekani
316. Bulevardi i pestë: roman / Candace Bushnell; Margarita Sulaj (Skënderi); Sejdin Cekani
317. Të gjallë dhe të vdekur: roman / Nasi Lera; Sejdin Cekani
318. Në kohën e fluturave: roman / Julia Alvarez; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani; Lindita Bubësi
319. Një vjeshtë pa kthim: tregime / Irma Kurti; Sejdin Cekani
320. Nën bluzën time: poezi / Irma Kurti; Sejdin Cekani
321. Yjet nuk janë të kuq: Saga e Mëlyshajve / Albana Lifschin (Mëlyshi); Sejdin Cekani
322. Stasiland: histori nga ana tjetër e Murit të Berlinit / Anna Funder; Taqo Trajçe; Sejdin Cekani
323. Ferri: roman / Dan Brown; Taqo Trajçe; Sejdin Cekani
324. Momoja ose Historia e çuditshme e hajdutëve të kohës dhe e fëmijës që u ktheu njerëzve kohën e vjedhur: roman-përrallë / Michael Ende; Sokol Mici; Arlinda Dudaj (Hovi); Sejdin Cekani
325. Gjak si boja: roman / Cornelia Funke; Doreida Kafexhiu; Sejdin Cekani
326. Edith: roman / Albatros Rexhaj; Sejdin Cekani
327. Natë mbi ujë: roman / Ken Follett; Margarita Skënderi (Sula); Sejdin Cekani
328. Requiem (një shajni): roman / Antonio Tabucchi; Shpëtim Kelmendi; Sejdin Cekani
329. Në dritën e fjalës: padituria-rebelimi-pasojat-pendimi-falja / Ridvana Sina; Sejdin Cekani
330. Trupi i njeriut: roman / Paolo Giordano; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
331. Fundjava: roman / Bernhard Schlink; Irena Nasi; Sejdin Cekani
332. Akustikë e përkryer: roman / Daria Bignardi; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
333. Një gur zemrës: roman / Douglas Kennedy; Lindita Gjata; Sejdin Cekani
334. Aroma e gjetheve të limonit: roman / Clara Sánchez; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
335. Rruga për në shtëpi: roman / Fabio Volo; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
336. Predikuesi: roman / Camilla Läckberg; Taqo Trajçe; Sejdin Cekani
337. Një burrë: roman / Oriana Fallaci; Yllka Beshirja; Sejdin Cekani
338. Vargjet satanike: roman / Salman Rushdie; Alina Karaulli; Sejdin Cekani
339. Koha mplaket me ngut: nëntë rrëfime / Antonio Tabucchi; Shpëtim Kelmendi; Sejdin Cekani
340. Heshtje e kthjellët: poezi / Enkelejda Masseboeuf (Kondi); Sejdin Cekani
341. Diçka e shkruar: historia thuajse e vërtetë e një takimi të pamundur me Pier Paolo Pasolini-in / Emanuele Trevi; Agim Doksani; Sejdin Cekani
342. Gjuha e fshehtë e luleve: roman / Vanessa Diffenbaugh; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
343. Udhëtimi i jashtëzakonshëm i fakirit që kishte ngecur në dollap të Ikea-s: roman / Romain Puértolas; Amantia Kapo; Sejdin Cekani
344. Dashuria është një defekt i mrekullueshëm: roman / Graeme Simsion; Taqo Trajçe; Sejdin Cekani
345. Ngushëllimet e mia: roman / Dulce Maria Cardoso; Nasi Lera; Sejdin Cekani
346. E fshehta e Leonisë: roman / Sveva Casati Modignani; Reinold Bakalli; Sejdin Cekani
347. Pafsh ëndrra të bukura: roman / Massimo Gramellini; Ingrid Rudi; Sejdin Cekani
348. Çështja e pakicave kombëtare dhe Shqipëria / Luan Omari; Sejdin Cekani
349. Mos më thuaj që ke frikë: roman / Giuseppe Catozzella; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
350. Deti nuk mban pengje: roman / Karen Gillece; Margarita Sulaj (Skënderi); Sejdin Cekani
351. Të parët tanë: Viskonti i përgjysmuar. Baroni rebel. Kalorësi i paqenë / Italo Calvino; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
352. Nazisti dhe berberi: roman / Edgar Hilsenrath; Irena Nasi; Sejdin Cekani
353. Heshtja e tim biri: roman / Sara Rattaro; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
354. Njëqind e nëntëdhjetë e tre kafazet: roman / Rezart Palluqi; Sejdin Cekani
355. Njeriu që fliste me pemët: roman / Irma Kurti; Sejdin Cekani
356. Unë mund të të dobësoj / Paul McKenna; Ingrid Rudi; Sejdin Cekani
357. ZeroZeroZero: si e qeveris botën kokaina / Roberto Saviano; Agim Doksani; Arlinda Dudaj (Hovi); Sejdin Cekani
358. Kthimi: roman / Dulce Maria Cardoso; Nasi Lera; Sejdin Cekani
359. Austerlici: roman / Winfried G. Sebald; Pandeli Pani; Sejdin Cekani
360. Hakmarrja vishet me Prada: rikthimi i djallit: roman / Lauren Weisberger; Edlira Keta; Sejdin Cekani
361. Si të jesh parisiane kudo që jeton: dashuria, stili dhe zakonet e këqija / Anne Berest; Audrey Diwan; Caroline De Maigret; Sophie Mas; Margarita Sulaj (Skënderi); Arlinda Dudaj (Hovi); Sejdin Cekani
362. A të kam folur ndonjëherë për erën e veriut?: roman / Daniel Glattauer; Rezarta Reimann; Arlinda Dudaj (Hovi); Sejdin Cekani
363. Stina e pestë: roman / Geverina Muzhaqi; Sejdin Cekani
364. Gjysmëkeqi: trilogji / Sally Green; Leonard Doka; Sejdin Cekani
365. Dërgomë shumë jetë: roman / Paolo Di Paolo; Agim Doksani; Sejdin Cekani
366. Dallga e shtatë: roman / Daniel Glattauer; Rezarta Reimann; Arlinda Dudaj (Hovi); Sejdin Cekani
367. Ne kemi kapur raketa me grep: tregime / Karen Köhler; Sokol Mici; Sejdin Cekani
368. Këmbëzbathur nëpër hënë: poezi / Geverina Muzhaqi; Sejdin Cekani
369. Gurskalitësi: roman / Camilla Läckberg; Erdina Cekani; Sejdin Cekani
370. Dashuri në kohën e komunizmit: roman / Besa Myftiu; Blerta Hyska; Sejdin Cekani
371. Albania through a lens [album] = Shqipëria përmes një lenteje / Adam Lazowski; Erdina Cekani; Arlinda Dudaj (Hovi); Sejdin Cekani
372. Një skeptike bën paqe me martesën / Elizabeth Gilbert; Edlira Keta; Sejdin Cekani
373. Një bashkëshort si shpirt: roman / Sveva Casati Modignani; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
374. Nesër në betejë mendo për mua: roman / Javier Marías; Shpëtim Doda; Sejdin Cekani
375. Pallati Soljano: roman / Sveva Casati Modignani; Geverina Muzhaqi; Sejdin Cekani
376. Njëqindvjeçari që u hodh nga dritarja dhe u zhduk: roman / Jonas Jonasson; Margarita Sulaj (Skënderi); Sejdin Cekani
377. Djemtë e Belanos: roman / Andrea Vitali; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
378. Jo vetëm euro: demokraci, punë, barazi-një pikësynim i ri për Europën / Massimo D’Alema; Agim Doksani; Sejdin Cekani
379. Zoti Guajn: roman / Alessandro Baricco; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
380. Tri herë në agim: roman / Alessandro Baricco; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
381. Artemis Fowl: gardiani i fundit: roman / Eoin Colfer; Elona Mistrovica; Sejdin Cekani
382. Vajza në rrjetën e merimangës: roman / David Lagercrantz; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
383. Jerusalem: roman / Gonçalo M. Tavares; Nasi Lera; Sejdin Cekani
384. Dashuria që meriton: roman / Daria Bignardi; Lura Baçi; Sejdin Cekani
385. Agjentë perandorakë: një familje shqiptare në botën mesdhetare të shekullit të gjashtëmbëdhjetë / Noel Malcolm; Kastriot Myftiu; Sejdin Cekani
386. Libri sekret: roman / Grégory Samak; Margarita Skënderi; Sejdin Cekani
387. Turpi: roman / Salman Rushdie; Alina Karaulli; Sejdin Cekani
388. Ishulli nën det: roman / Isabel Allende; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
389. I pa(n)djeshmi: roman / Geverina Muzhaqi; Teuta Toska; Sejdin Cekani
390. Bluz në humbëtirë: roman për të rinj / Rolf Lappert; Sokol Mici; Sejdin Cekani
391. Marrëzitë e liqenit: roman / Andrea Vitali; Adrian Beshaj; Sejdin Cekani
392. Gjysmëgri: trilogji / Sally Green; Leonard Doka; Sejdin Cekani
393. E gjitha jetë: roman / Fabio Volo; Anja Cura; Sejdin Cekani
394. Jo gjithë dritën mund ta shohim: roman / Anthony Doerr; Margarita Sulaj (Skënderi); Sejdin Cekani
395. Fëmija i fshehtë: roman / Camilla Läckberg; Margarita Skënderaj; Sejdin Cekani
396. Rruga “Miqësia”: skica dhe tregime / Evis Cerga; Sejdin Cekani
397. Histori e shkurtër e Botës / Ernst Hans Gombrich; Anila Omari; Sejdin Cekani
398.Vrasje në Kryeministri: roman / Diana Çuli; Sejdin Cekani
399. Kur prek lumturinë : roman / Sveva Casati Modignani ; përkth. Geverina Muzhaqi ; red. Sejdin Cekani
400. Mrekullia e papërkryer : roman / Andrea De Carlo ; përkth. Adrian Beshaj ; red. Sejdin Cekani
401. Pëshpërima e fundit : roman / Klajd Gazulli ; përkth. Margarita Skënderaj ; red. Sejdin Cekani
402. Velloja e Majës : tregime / Geverina Muzhaqi ; red. Sejdin Cekani
403. Burri që nuk ishte vrasës : një çështje hetimore për Sebastian Bergmanin : roman / Hjorth Rosenfeldt ; përkth. Rezarta Reimann ; red. Sejdin Cekani
404. Dashuri, shpresë, dritë / Angela Martini ; përkth. Margarita Skënderaj ; red. Sejdin Cekani
405. Atdheu : roman / Fernando Aramburu ; përkth. Bashkim Shehu ; red. Sejdin Cekani
406. Mbretëria e dragoit të artë : roman / Isabel Allende ; përkth. Adrian Beshaj ; red. Sejdin Cekani
407. Pasione: biografi/ Nicolas Sarkozy; perkth. Arben Leskaj; red. Sejdin Cekani
408. Fate dhe shtrëngata: roman\ Lauren Groff; përkth. Anja Cura; red: Sejdin Cekani.
409. Një dëshirë e madhe për të jetuar: roman/ Fabio Volo; përkth. Adrian Beshaj; red. Sejdin Cekani
410. Mbytja: roman/ Camilla Läckberg; përkth. Margarita Skenderaj; red. Sejdin Cekani
411. Puthje mizore: roman/ Roberto Saviano; përkth. Agim Doksani; red. Sejdin Cekani
412. Botën ta prek: poezi/ Enkelejda Masseboeuf; red. Sejdin Cekani

Menu
Keni pyetje? Na shkruaj :)